ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ

Το 1832, οι ξένες δυνάμεις αποφάσισαν να τοποθετήσουν έναν βασιλιά στο μικρό προτεκτοράτο μας. Τι να το κάνεις το Σύνταγμα της Τροιζήνας, λαϊκή  κυριαρχία και άλλα τέτοια χαζά; Πάρε έναν Βασιλιά, που κάνει ότι του πούμε αβασάνιστα. Διάλεξαν έναν άεργο πρίγκηπα, αλλά δεν ήθελε. Δεν τα βρήκαν σε αυτά που ζήτησε και του έδωσαν άλλο βασίλειο. Το Βέλγιο. Αυτός ήταν ο Λεοπόλδος, που κατέσφαξε τους πάντες στο Κονγκό.

 Τότε, αποφάσισαν να μας τοποθετήσουν έναν ανήλικο πρίγκηπα της Βαυαρίας που προοριζόταν για ιερωμένος αλλά δε βαριέσαι, τη δέχτηκε τη δουλειά και ήρθε και εγκαταστάθηκε. Το 1862 του έγινε έξωση από τη χώρα. 

Το 1863, μας άλλαξαν δυναστεία και είπαν να γίνουμε Δανία του Νότου. Από τότε το είχαμε καημό σα χώρα να γίνουμε Δανία, και μας έφεραν τον Γεώργιο τον Α’ τον Γλύξμπουργκ. 50 χρονάκια έκατσε Βασιλιάς αυτός. Ο μόνος που μακροημέρευσε αλλά δολοφονήθηκε το 1913. 

Μετά ήρθε ο Κωνσταντίνος ο Α’, ο οποίος έφυγε εξορία γιατί μάλωσε με τον εθνάρχη τον Α’, τον Λευτέρη το Βενιζέλο, ο Αλέξανδρος που πέθανε γρήγορα ύστερα από δάγκωμα πιθήκου. Ξανάφέρανε τον Κωνσταντίνο τον Α’ μέχρι το 1922. Μετά ο Γεώργιος ο Β’ μέχρι το 1924 ώσπου μαντέψτε τι έγινε, έξωση! 

Το 1935 ξανάρχεται ο Γεώργιος ο Β’ ύστερα από ένα κάρο πραξικοπήματα και ραδιουργίες και μένει μέχρι την εισβολή των Γερμανών τον Απρίλιο του 1940 όπου και φεύγει για το Κάϊρο μαζί με όλους τους αστικούς σωτήρες της ελληνικής κυβερνήσεως, κοινώς λαγοί. Με τα χρυσαφικά μαζί βεβαίως. 

Το 1947, ξανά μανά πίσω ο Βασιλιάς ύστερα από «ευγενική» προτροπή των Άγγλων. Με ένα εκπληκτικά δημοκρατικό δημοψήφισμα που θα ζήλευε και ο Παττακός μας εγκαταστάθηκε ο Παύλος της Φρειδερίκης ο Α΄. 

Το 1965 μας άφησε χρόνους ο Φρειδερίκος ο Παύλος ο Α’ και ανέλαβε ο υιός, ο Κωσταντίνος ο Β’. Μέσα σε τρία σχεδόν χρόνια κατάφερε να κάνει τόσες μαλακίες όσες δεν είχαν καταφέρει ολοι οι προηγούμενοι μαζί και βέβαια κατάφερε να τον διώξει η χούντα, που τόσο πολύ τον λάτρευε! Το 1968 ήρθε μια ακόμα έξωση. 

Το 1975 ήρθε η οριστική έξωση μετά από δημοψήφισμα που έκανε ο Εθνάρχης ο Β' ο Καραμανλής, παίρνοντας εκδίκηση από τη Φρειδερίκη, που έβαλε τον Παύλο να τον διώξει το μακρινό 1963. 

Ερώτηση προς βασιλόφρονες: Πως γίνεται να είστε τόσο εθελόδουλοι; Διακόσια χρόνια μας τον εγκαθιστούν, και του κάνουμε έξωση!

ΥΓ 1, Όχι, κανένα πλήθος λαού δεν συνέρρευσε στη Μητρόπολη. Ήταν 5-10 χιλιάδες εθελόδουλοι κακομοιραίοι που απλά πρέπει σε κάτι να πιστεύουν. ΥΓ 2, Ότι και να λέει ο Ζαμπούνης, στην Ελλάδα ο βασιλιάς δεν ήταν ποτέ των Ελλήνων. Ποτέ λέμε όμως. Από την ίδρυση του ήταν το Βασίλειο της Ελλάδας και ποτέ των Ελλήνων.